Saturday, 8 August 2009

MINUM arak...MAIN nombor....

melayu ohh melayu,
sampai bila nak layu?
mata pun dah naik kuyu,
macam ikan puyu....
lu melayu minum arak tak tau malu,
lu fikir hebat ikut nafsu,
lu gelak kuat2 ingat sempoi la tu,
sebenarnya orang berbulu,
atau orang terkeliru??
apa agama lu!

arak dah jadi mcm teh tarik bagi mu,
bezanya tkde susu,
masin2 rasanya enak bagimu,
air kencing setan musuh kita no1,
itu yang buat kamu tak jemu2..
lu melayu minum2 di pub hiburkan hati la tu,
dengan GRO berwajah ayu,
datang bertenggek diriba lu,
pegang2 belai2 syok la lu,
ingat free ke tu,
kopak la duit peduli apa lu,

ANWAR Pengkhianat!!

Ya, memang benar Anwar Ibrahim seorang pengkhianat. Anwar pengkhianat UMNO !

Anwar menjadi pengkhianat kepada UMNO kerana beliau membawa rakyat ke jalanan untuk menentang kezaliman!

Anwar menjadi pengkhianat kepada UMNO kerana beliau berjaya menyedarkan orang-orang melayu betapa UMNO itu perompak khazanah negara dan penjual maruah bangsa!


Anwar menjadi pengkhianat kepada UMNO kerana beliau berani menentang Mahathir sedangkan beliau masih mempunyai pilihan untuk menyusur arus perdana yang penuh kepincangan dan rasuah!

Anwar menjadi pengkhianat kepada UMNO kerana beliau membongkar pelbagai rahsia pemimpin UMNO yang selama ini menyonglap hak milik rakyat.

Anwar menjadi pengkhianat kepada UMNO kerana beliau membawa satu revolusi terhadap pemikiran bangsa melayu bahawa orang melayu takkan hilang di dunia walaupun tanpa UMNO.

Anwar menjadi pengkhianat kepada UMNO kerana beliau sanggup menongkah arus sewaktu menjadi orang nombor dua negara demi menjaga kepentingan rakyat maka beliau ditendang dan diaibkan!

Anwar menjadi pengkhianat kepada UMNO kerana beliau sanggup dipenjara dan di ISAkan demi usahanya membanteras rasuah oleh kepimpinan utama UMNO!

Anwar menjadi pengkhianat kepada UMNO kerana beliau bakal memulangkan harta rakyat yang telah menjadi mahligai-mahligai serta kekayaan pemimpin UMNO yang diluar batasan akal.

Anwar menjadi pengkhianat kepada UMNO kerana beliau akan mengheret pembunuh-pembunuh rakyat Malaysia yang disembunyikan oleh gerombolan UMNO.

Anwar menjadi pengkhianat kepada UMNO kerana beliau seorang bekas Timbalan Perdana Menteri yang menghalang ramai pemimpin UMNO mencekik rakyat dengan projek-projek bersulam rasuah yang akhirnya merugikan harta kerajaan yang juga hak milik rakyat.

Anwar menjadi pengkhianat kepada UMNO kerana beliau berjaya menyatukan parti-parti pembangkang di bawah satu bumbung yang kukuh.

Anwar menjadi pengkhianat kepada UMNO kerana beliau berjaya menyedarkan bangsa Malaysia betapa kita harus bersatu menumbangkan UMNO yang penuh kezaliman dan penyalahgunaan kuasa.

Anwar menjadi pengkhianat kepada UMNO kerana beliau mengorbankan usia emas beliau untuk berjuang bersama rakyat, berjuang demi kepentingan rakyat.

Anwar memang seorang pengkhianat, tetapi pengkhianatan beliau membawa seribu manfaat terhadap rakyat bawahan supaya bangkit menuntut keadilan demi sebuah negara yang mementingkan kebajikan rakyat.

Kesedaran tahun 1998 dan sub-klimexnya pada 2008 diterjemah dari pengkhianatan Anwar Ibrahim terhadap rejim UMNO. Ayuh bangkit menentang kezaliman ! Ayuh heret pemimpin rasuah ke medan pengadilan! Pengkhianatan yang membawa rahmat, yang menyedarkan umat!

Anwar Ibrahim, si pengkhianat UMNO!"


Artikel Oleh: edyesdotcom

HARAM HARAM HARAMJADAH!!!

Nukilan: Abu Handzolah

Untuk Renungan Bersama...
Assalamaualikum Tuan dan Puan
Sekadar memanjangkan maklumat untuk renungan bersama
Babi Sudah Jelas Haramnya .....

Perhatian Kepada Semua Umat Islam

Risalah Ini Diedarkan Oleh Dr. Rasheed Mos, Universiti Malaya Kl,Persatuan Pengguna Malaysia, Majlis Agama Islam Malaysia & Jabatan Kastam Malaysia. Kajian Telah Dibuat Oleh Mahasiswa Utm, UUM, USM,Um, UKM, & CAP


Senarai Barang Yang Mengandungi Lemak Babi :


1. Minyak Masak Lam Soon (Cap Helang & Buruh )
2. Ubat Pearl Cream Arche (Thai)
3. Ajinomoto (Thai)4. Ais Krim Harga Rm1.00 Ke Atas
5. Semua Tauhu Buatan Orang Cina
6. Sabun Lux & Lotion Badan Buatan Malaysia, USA , & Thai
7. Sabun Fab Berbuku
8. Lobak Jeruk
9. Mee & Kueteow Basah (Buatan Cina)
10. Krim Muka Hazeline Snow


Senarai Barang Yg Mengandungi Kulit Babi, Uri & Binatang Yang Tidak Halal:


1. Semua Jenis Serbuk Mee Segera Terutama Maggi
2. Pucuk, Kulit Popia, Fish Cake & Bebola Ikan Buatan Orang Cina
3. Daging Burger Import
4. Sardin, Kari Ayam Dlm Tin & Yong Taufu Buatan Orang Cina
5. Kasut Bola Jenis 'Gold Cup'
6. Berus Gigi Jenis 'Reach'
7. Mee Kering (Sanggol)
8. Semua Sabun Mandi Yang Diimport
9. Ajinomoto Kecuali Keluaran Kilang Lot 5710 Jalan Kuchai Lama Kl
10. Semua Jenis Shampoo Kecuali Keluaran Orang Islam
11. Have Pearl Cream
12. Ramuan Kentucky Fried Chicken & Mc Donald !!!
13. Ubat Kurap Buatan Org Cina
14. Beehon Segera Siam
15. Mee Rebus Tulang & Kiub Perasa Ayam
16. Sabun Mandi Yang Berminyak

Senarai Barang Yang Mengandungi Gelatin Lemak Babi Dan Binatang Tidak Halal:

1. Bosset Wine Gum
2. Dairy Milk Coklat
3. Coklat Cadbury/ Chewing Gum
4. Sugus Strawberry
5. Passer Doily Mixture
6. Trebo Mint Chewing Gum/ Peppermint
7. Scothes Vikmin
8. Share Extra Atrenght
9. Black Current Jelly
10. Royal Gulaman & Decart Oranges
11. Valvis Gelatin
12. Sarung Kapsul Ubat !!!
13. Ais Krim Dalam Bekas Plastik
14. Gula-Gula Fruities
15. Cake Mets Vilber Punch
16. Coklat Cake
17. Tepung Kastard Lady's Choice
18. Semua Jenis Jelly
19. Semua Jenis Gincu Bibir
20. Keseluruhan Jenis Sheisedo
21. Lady's Choice Jelly

Kami Dalam Keresahan Memohon Ampun Dan Maaf Terlewat Memberutahu Perkara Di Atas. Pastikan Pakaian Anda Tidak Terkena Bahan-Bahan Diatas Terutama Pakaian Sembahyang. Tolong Cetak Dan Edarkan Risalah Ini Kpd Semua Saudara Islam Kita.

Confirm - Pringles Potato Chips - Tidak Halal !!

p/s barangan yang dihighlight adalah barangan yg kerap kita guna/pakai !!!

BELUM habis babi DATANG pula anjing!!

Pendapat Oleh: maliksho07

"Hari ini kita digemparkan dengan penularan wabak penyakit H1N1 iaitu penyakit selsema babi yang semsestinya berpunca daripada babi. Apa yang menyedihkan kita, wabak ini tidak mengenal siapa yang akan menjadi mangsanya tak kira bangsa, agama, kanak-kanak, dewasa, lelaki atau perempuan.

Benarlah apa yang dinyatakan dalam agama islam bahawa bala Allah itu kalau diturunkan, maka tidak kira siapa yang ada di dalamnya, orang alim atau jahil semuanya akan terkena tempias bala.

Apa penulis ingin nyatakan di sini, Agama islam banyak memberi peringatan demi peringatan untuk manusia supaya ikutlah Perintahj Allah nescaya kamu akan selamat.

Tapi apa yang kita kesalkan hari ini, Bala ini di turunkan disebabkan beberapa masalah yang kita boleh fikirkan bersama. Salah satunya, berkuasanya orang celik dunia tapi buta akhirat sehinggakan masalah H1N1 ini pada fikiran mereka BOLEH DI ATASI DENGAN MEWUJUDKAN VAKSIN BAGI MELAWAN PENYAKIT INI.

Sedangkan Agama telah memberitahu, Babi itu adalah Haram, kenapa kita tidak haramkan Babi tersebut?maksud saya kenapa jadikan ia satu medan usahawan penternakan secara besar-besaran seolah-olah kita tidak merasakan babi itu haram. Nah, apabila timbulnya wabak, Penularannya begitu pantas kerana secara logiknya kerana terlalu banyaknya babi...

Apa yang menghairankan saya, di malaysia, banyak institut, sekolah, jabatan, IPTA/IPTS telah duitutup kerana penularan wabak ini tetapi KANDANG BABI DI SELURUH NEGARA MASIH TIDAK DITUTUP..Apakah manusia hari ini lebih jahil dari manusia lampau?..Kerajaan pula menampakkan tidak serius dalam menangani isu ini.

segalanya adalah kerana politik. Bimbang kalau menutup ladang-ladang babi akan hilang undi mereka pada pilihanraya akan datang..Ini kah PEMIMPIN NAMANYA! BANGSAT saya katakan kalau ada pemimpin yang berfikiran seperti ini. sebabnya mereka berjuang bukan untuk rakyat tapi untuk diri sendiri!

Belum habis wabak H1N1 hari ini di gemparkan pula dengan wabak anjing..dan sudah 4 yang terbunuh di china.. Nah China! kau bunuh saudara muslim di china..Allah telah hantar satu bala yang kamu tidak mampu nafikanya,...

Kesimpulannya..kedua-dua penyakit ini, babi dan anjing adalah dua binatang yang dinyatakan dengan jelas dalam Al-Quran adalah haram untuk manusia..tepai inilah kejahilan zaman moden..Satu ayat Allah pun kita tak mampu laksanakan...

renung-renungkan...Sekian..

Himpunan Bubar DUN PERAK di Stadium Perak

Kenyataan Media Oleh Salman Haji Saleh

Dewan Pemuda PAS Negeri Perak (DPPN Pk) berterima kasih kepada Datuk Seri Najib Tun Razak, Perdana Menteri kerana Kerajaan Pusat bersedia untuk menyediakan tempat yang bersesuaian untuk berhimpun secara aman, seperti di stadium untuk mengelak daripada berhimpun di jalanan akan dikotakan.

DPPN Pk akan menganjurkan satu perhimpunan besar-besaran untuk mendesak supaya dibubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak seperti yang telah dibenarkan oleh Datuk Seri Najib baru-baru ini. Himpunan tersebut bakal akan diadakan di Stadium Perak, Ipoh dan tarikh bagi himpunan tersebut akan dimaklumkan kemudian.

DPPN Pk amat menunggu kenyataan seperti yang telah dinyatakan oleh Datuk Seri Najib dan dengan keputusan Kerajaan ini akan melebarluaskan sistem demokrasi dalam negara kita. DPPN Pk amat yakin juga bahawa semua pihak mesti akur tuntutan demokrasi yang ada didalam negera kita ini.

DPPN Pk berharap Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) dan juga Polis DiRaja Malaysia (PDRM) akan memberikan kerjasama penuh nanti. DPPN Pk juga berharap kenyataan Datuk Seri Najib adalah benar dan tidak berselindung dengan motif politik kotor Umno / Barisan Nasional (BN).

DPPN Pk akan mengutus surat kepada Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) bagi memohon menggunakan Stadium Perak, Ipoh manakala akan juga mengutuskan surat kepada Ketua Polis Negeri Perak untuk memberikan kebenaran perhimpunan tersebut. DPPN Pk berharap semua pihak akan akur dengan kebenaran daripada Datuk Seri Najib.


SALMAN HAJI SALEH
Naib Ketua,
Dewan Pemuda PAS Negeri Perak.