Tuesday, 16 June 2009

Anwar : “Speaker Tolak Permohonan Saya”

Speaker Parlimen, seperti yang dijangka hari ini menolak rayuan kertua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim utnutk menarik balik penggantungan 2 hari terhadap Nizar Jamaludin dan 6 wakil rakyat.

Mereka diusuir daripada parlimen semalam setalah mendesak supaya Dewan Undangan Negeri Perak dibubarkan sebagai jalan keluar mengatasi kemelut politik dinegeri itu.

Selain Nizar, turut dilarang menghadiri parlimen ialah N. Gobalakrishnan (PKR-Padang Serai), Nga Kor Ming (DAP-Pantai Remis), Ngeh Koo Ham (DAP-Beruas), Dr Hatta Ramli (Pas-Kuala Krai), Dr Dzulkefly Ahmad (Pas-Kuala Selangor) dan Mahfuz Omar (Pas-Pokok Sena).

Anwar telah mendesak Pandikar Amin Mulia untuk menarik balik hukuman itu kerana tujuh ahli parlimen berkenaan hanya menyuarakan isu mengenai krisis politik di negeri asal mereka.

“Saya mohon beliau menimbangkan keputusan menggantung Datuk Seri Nizar di parlimen dan membenarkan mereka mengikuti sidang hari ini dan beliau menolak pernohonan saya atas alasan yang beliau berikan semalam.” Kata Anwar

Pandikar bagaimanapun menolak rayuan Anwar atas alasan krisis di Perak “tidak relevan kepada Parlimen”.

Pemimpin- pemimpin Pakatan Rakyat bagaimanapun mempertahankan tindakan Nizar dan rakan- rakannya membawa isu Perak ke parlimen, antaranya Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad.

“Saya faham kekecewaan Datuk Seri Nizar dengan apa yang terjadi di Perak yang merupakan satu isu yang besar. Saya rasa dia mahu semua ahli parlimen sedar akan isu itu dan beliau mahu menunaikan janjinya mempertahankan perlembagaan negeri itu berhubung apa yang berlaku di DUN Perak.” Ujar Khalid


suarakeadilan

Komen Nizar Tentang Isu PenggantunganNizar apabila dihubungi The Star berkata, tiada sebab bagi Speaker untuk menggantung beliau dan enam wakil rakyat Pakatan yang lain.

Katanya, beberapa Ahli Parlimen pernah mengenakan lilitan putih bagi membantah penggunaan ISA pada tahun 2001 terhadap pemimpin pembangkang. "Saya mengangkat sumpah sebagai Ahli Parlimen dan telah mendapatkan kebenaran Speaker untuk mengatakan sesuatu di Parlimen.

"Beliau meminta saya menanggalkan lilitan dan saya telah melakukan. Kemudian saya duduk di tempat saya dan tidak sampai 10 saat, beliau mengarahkan saya keluar Dewan," katanya.

Nizar menambah, beliau kemungkinan mempertimbangkan untuk menyoal penggantungannya apabila kembali ke Dewan Rabu ini.

Dalam pada itu, Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub berkata, pihaknya menyokong kempen memakai lilitan "BUBAR DUN".PAS melancarkan kempen itu pada Muktamar Tahunan PAS Ke-55 minggu lalu.

"Apa yang dilakukan oleh Nizar hari ini menunjukkan manifestasi beliau tentang perkara yang berlaku di Perak. Beliau cuba nak sampaikan perkara itu," kata beliau yang juga Ahli Parlimen Kubang Kerian.

alhusseynblogspot

uwekkkkk......

Perjuangan Sia-sia PAS

"Over my dead body"

Perjuangan PAS sudah hilang matlamat dan tujuan asal nya. Hari ini PAS mempermainkan agama Islam untuk kepentingan parti nya. Bila PAS bersengkokol dengan DAP, PAS sudah mencemarkan nama keislaman pada parti itu. DAP, sejak dari mula ianya dutubuhkan sudah mengambar kan anti melayu/Islam nya.

Di negeri Perak PAS sanggup berkongsi kuasa dengan DAP tetapi di Pulau Pinang DAP tidak sanggup berkongsi kuasa dengan PAS. Walaupun PAS menang satu kerusi tetapi PAS telah di pinggirkan oleh DAP. Ini telah menunjuk kan terang dan nyata sikap buruk DAP terhadap PAS.

PAS menganggap UMNO lebih buruk dari DAP yang anti melayu/Islam itu.
Tetapi kita sudah alami dengan nyata bahawa di mana sahaja ceruk rantau negara ini penduduk2 melayu/PAS dan melayu/UMNO bergaul mesra dan bersahabat rapat. Di masjid dan surau di majils kenduri kendara semua mereka bergaul mesra. Jadi mengapa kita tidak boleh bersatu memerintah negara dan tanah air kita sendiri?

Tidak ada masjid atau surau untuk PAS dan khas untuk UMNO, tidak ada ahli UMNO yang tidak hadir di majlis kenduri PAS dan begitu juga dengan PAS. Jadi mengapa PAS dan UMNO tidak boleh di satu kan demi kekuatan perpaduan umah.

Malang, sungguh malang, para pemimpin2 PAS terlalu ego dan sombong. Lebih mementing kan diri. Sanggup melihat negara pimpinan melayu/Islam menjadi lemah kerana perpecahan parti. Kaum kafir sudah mula menang, menuntut itu dan ini, kerajaan melayu/Islam yang lemah terpaksa tunduk dan akur kepada tuntutan kaum kafir ini.

Kaum melayu/Islam segeralah sedar dan bertindak sebelum terlambat. Bersatulah kita di bawah satu panji2. Tentang habis habisan kehendak kaum kafir ini.

Tinggalkan PAS, tunggalkan PKR, musnahkan DAP.

"Sebusuk busuk daging di cucui dibersihkan boleh di makan juga. Seharum harum tulang di buang juga akhirnya".


http://jintayu001.blogspot.com/

PERHATIAN!! DI HARAP JANGAN MUNTAH... kahkahkahkah

Hanya BN/UMNO Pembela Melayu

YAB PERDANA MENTERI DAN TIMBALAN NYA

Alham'dulillah, sekarang kita sudah mempunyai PM yang bijak dan tegas untuk menerajui negara. Sangat bersesuaian pula dengan timbalan nya yang sangat rajin tekun menjalankan segala program2 yang telah diatur dengan baik dan rafi untuk membela rakyat disamping memajukan lagi negara yang tercinta ini.

Walaupun baru setahun jagung memerintah, tetapi telah menampak kan kejayaan yang sangat cemerlang. Sebagai satu contoh yang sangat baik, PM kita telah berjaya kembalikan pemerintahan negeri Perak ketangan BN/UMNO. Kejayaan PM ini memang tidak ternilai besar jasanya.

Kami hamba rakyat negeri Perak sangat terhutang budi terhadap Baginda Sultan Perak yang sangat bijak menyelesaikan perkara ini. Daulat Tuanku, kami semua hamba rakyat yang setia sentiasa menjunjung kasih kebawah duli Tuanku.

Selanjutnya, secara perbadi anony, berharaf supaya YAB PM akan lebih tegas dalam hal menangani pehak yang sentiasa menghasut rakyat untuk membenci kerajaan. Pehak penghasut ini saban hari melaungkan slogan anti-kerajaan nya di laman2 web. Se olah2 mereka ini sangat di geruni dan di takut oleh kerajaan. Tindakan tegas dengan segera patut dilakukan.

Mereka sudah terlalu sombong dan riak kerana telah memenangi 4 PRK yang telah diadakan. Mereka tidak sedar kemenangan dalam PRK ini tidak membukti kan mereka itu kuat atau disukai ramai. Sebenar nya bila diadakan PRK, penyokong kerajaan tidak ramai keluar mengundi kerana memikirkan ianya tidak penting dan tidak boleh mengubah keadaan pemerintah negeri atau negara. Kalah atau menang BN tetap memerintah negara. Sedang kan pehak pembangkang akan turun ber sungguh2 100% menyokong parti nya.

Dengan cara pemerintahan BN/UMNO yang baru ini tidak mustahil kita akan mendapat kemenangan besar pada PRU13 nanti. Sokongan kaum bumiputera akan tetap terus padu terhadap kerajaan.

Kami kaum melayu/Islam sudah sedar dan insaf apa yang telah berlaku dinegeri Perak semasa pemerintahan PAS@DAP. Kami haraf penduduk melayu/Islam dinegeri2 lain di Malaysia harus sedar dan insaf juga.

Sokonglah, bantulah dan hormatilah pemimpin2 kita yang telah berjasa kepada kita selama lebih 50 tahun.


http://jintayu001.blogspot.com/

Moral blog penyokong emno..

PAS *******, PKR ******

Pakatan Rakyat gabongan haram jadah, **** DAP, ******* PAS dan ****** PKR. PAS sanggup jadi ******* di Perak dan Selangor, membantu **** DAP dan ****** PKR memerintah negeri.

Negeri Perak terselamat kerana kesedaran dua orang ahli DUN PKR keluar Pakatan Haramjadah dan menjadi bebas. Hingga ka hari ini Pakatan Haramjadah masih lagi mahu menuntut negeri Perak.

Orang melayu harus sedar, **** DAP sebuah parti yang berteraskan sosialist dan berfahaman komunis. Memperjuangkan hak sama rata. Sedangkan melayu diberi keistimewaan dan pembelaan tidak dapat menandingi mereka, ini kan pulak dijadikan samarata - melayu akan terus menjadi rata dan ranap di bumi Malaysia.

President parti nya Karpal Singh, terang dan nyata anti-Islam nya. Beliau pernah berkata, "Langkah mayatnya dahulu" kalau mana2 pehak mahu tubuhkan negara Islam Malaysia. Adakah PAS bangsat telah jadi pekak atau buta tuli kerana gila mahu berkuasa?

PKR ****** di pimpin oleh bekas TPM yang kena buang kerja kerana tindakan akhlak buruk. Kita apa akan lihat keputusan bicara kes akhlak buruk nya tidak lama lagi.

PKR ****** ini juga sanggup berkerjasama dengan hindraf. Orang melayu harus tolak PKR jika negara mahu terus aman dan makmur.

http://jintayu001.blogspot.com/